Oosterse therapie

Cupping

cupping

Cupping betekent het plaatsen van “cups” op het lichaam.

Deze cups zijn glazen bokaaltjes die zuurstofarm (vacuûm) worden gemaakt, vervolgens op het lichaam geplaatst worden en zich vastzuigen. Binnen de Oosterse geneeskunde is cupping een veelvuldig gebruikte techniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen)  vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken en om spierkrampen te verminderen.

Aan te raden bij volgende indicaties: Rug- en schouderklachten, hoofdpijn, pijnlijke menstruatie, en maag- en darmklachten.

Guasha-therapie

guasha

Guasha-therapie is een “schraaptherapie” waarbij als het ware “de ziekte door gestagneerde energie = de sha” uit het lichaam geschraapt wordt. Guasha stimuleert het ontgiftingsmechanisme, bevordert de bloedsomloop en zet de energiestroom open. Deze therapie wordt gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Behandeling

Er wordt een speciale Chinese kruidenolie op de huid aangebracht. Daarna begint het schrapen met een speciale steen. Deze bijzondere steen, ook wel schraper genoemd is vervaardigd van hoorn. Door de combinatie van het schrapen en de werking van de olie wordt het lichaam ontgift. Om dit ontgiftingsproces te stimuleren is het van groot belang om na de Guashabehandeling voldoende water te drinken.

Op de plaatsen waar blokkades zijn, verschijnen plekken die lijken op bloeduitstortingen. De kleur kan variëren van dieprood tot zelfs zwart. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en hoe chronischer deze blokkade is.

De behandeling duurt een half uur. Het aantal behandelingen verschilt van persoon tot persoon en van de aandoening.

Met Guasha kan men verscheidene klachten en ongemakken behandelen: rugpijn, R.S.I. (repetitive strain injuries), chronische vermoeidheid, nek- en schouderproblemen, ischias, stress, burn out, slapeloosheid, hoofdpijn,…